Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το ελαφρυντικό που προσάπτουμε δίχως δεύτερη σκέψη, όπως λέγεται, στον 31χρονο φίλο μας από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος σκότωσε την 25χρονη σύζυγό του με μαχαίρι, στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι της και κατέληξε να περιφέρεται στο Βούρβουλο της Σαντορίνης με το μαχαίρι και το κεφάλι της γυναίκας του στα χέρια του, είναι (το δίχως άλλο) πως το θύμα πρόκειται για δασκάλα. Από το γεγονός πως ο φίλος μας από την Αλεξανδρούπολη εργαζόταν ως μάγειρας σε ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι, συμπεραίνουμε πως το μαχαίρι ήταν μαχαίρι του σεφ (αν και δε γνωρίζουμε εάν ήταν habitat ή WMF).
Το ότι ο φίλος μας είχε προ δεκαετίας, παρουσιάσει προβλήματα ψυχωσικής φύσεως και για ένα χρονικό διάστημα, μέχρι το 2000, υποβλήθηκε σε φαρμακευτική αγωγή, δεν πιστεύουμε πως παίζουν ρόλο στην απόφασή του να αποκεφαλίσει τη δασκάλα, ναι, ακόμα και αν η δασκάλα έφερε συνολικά δέκα μαχαιριές (εκ των οποίων οι επτά έγιναν αφού πέθανε η δασκάλα) και ακόμα και αν η πρώτη φάση του αποκεφαλισμού της δασκάλας έλαβε χώρα όσο η δασκάλα βρισκόταν εν ζωή.
Εν κατακλείδι, λόγω του προαναφερθέντος ελαφρυντικού, προτείνουμε την άμεση απελευθέρωση του φίλου μας.



Από το Αλφαβητάριο, επανεκδομένο από τον εκδοτικό οίκο Α.Α.Λιβάνη, Δεκέμβριος 1993, σελ. 78. Εικονογράφηση Κώστα Π. Γραμματόπουλου.

2 σχόλια:

elix_geo είπε...

Άντε πάλι με τα επώνυμα μαχαίρια!!!
Ψύχωση έχεις!
Χάθηκε ένα μαχαίρι-προσφορά από το Καρφούρ; - και στο οποίο, σημειωτέον, εθεάθης πρόσφατα -.
Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις στον κοσμάκη;
Ότι δηλαδής σφάξτε με επώνυμο κι εγώ θα είμαι πλάι σας να σας στηρίξω;
Κι αν δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια δια το επώνυμο, θα πάνε άπατα;

Αχ, πόσο μακριά είσαι από τον απλό λαό, τον κορμό της κοινωνίας μας και τα προβλήματά του!

Γιάννης Φάντης είπε...

Εθεάθην με ή χωρίς μαχαίρι; (Να αρχίσω να προετοιμάζω το άλλοθί μου; --Για το Carrefour, όχι για το μαχαίρι...)