Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Η εταιρεία Κυριακόπουλος Α.Ε. που εισήγαγε, διένειμε και τοποθετούσε τζάμια παραθύρων, χρεοκόπησε πριν από ακριβώς δύο εργάσιμες ημέρες, δηλαδή πριν από συνολικά τέσσερις ημέρες, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου, λόγω ενός λάθους σε μία συγκεκριμένη παραγγελία: ενώ η υπεύθυνη του τμήματος προώθησης προϊόντων έπρεπε να παραγγείλει από τον προμηθευτή στην Ελβετία το προϊόν με κωδικό AED54822, εκείνη παράγγειλε το προϊόν με κωδικό AES54822. Η ζημία που προκλήθηκε από το λάθος της υπεύθυνης του τμήματος προώθησης προϊόντων, οδήγησε την εταιρεία στη χρεοκοπία. Όλοι οι διευθυντές της Κυριακόπουλος Α.Ε., όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κυριακόπουλος Α.Ε. (ήτοι οι δύο κόρες, η γυναίκα, η αδερφή και η μητέρα του κυρίου Κυριακόπουλου), ακόμα και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Κυριακόπουλος Α.Ε., ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον κύριο Κυριακόπουλο, είχαν υπολογίσει τεράστια κέρδη από την παραγγελία με κωδικό AED54822. Το συμπέρασμα των υπολογισμών είχε συμπεριληφθεί γραπτώς στα πρακτικά του συμβουλίου και είχε προωθηθεί γραπτώς στο τμήμα προώθησης προϊόντων, η υπεύθυνη του οποίου έκανε το λάθος. Ο προμηθευτής στην Ελβετία πληροφόρησε αργότερα τη χρεοκοπημένη πλέον Κυριακόπουλος Α.Ε. πως ο κωδικός AED54822 όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ ως προϊόν μα ούτε ως κωδικός.

1 σχόλιο:

elix_geo είπε...

Αχ φίλε, τι μου θυμίζεις!!!

Κι εγώ μια φορά είχα παραγγείλει ένα προϊόν, που όπως αποδείχτηκε -εκ των υστέρων βέβαια-, δεν είχε υπάρξει καν σαν κωδικός.
Αλλά η εταιρεία δεν ήταν τόσο τίμια σαν αυτή που αναφέρεις. Για να μη χάσουν τον πελάτη, μου έστειλαν άλλο προϊόν που με μια επιπόλαια ματιά που έριξα, πίστεψα ότι ήταν αυτό που είχα παραγγείλει. Ήταν και η συσκευασία βλέπεις που ήταν πολύ προσεγμένη και ξεγελούσε το μάτι αλλά και τα αυτιά και τη μύτη και την αφή και τη γεύση καθώς το προϊόν απευθυνόταν σε όλες τις αισθήσεις.

Πέρασε πολύς καιρός για να καταλάβω την απάτη και ήταν αργά πια για να κάνω κάτι και ακόμα κι αν ήθελα, το τηλέφωνο της εταιρείας δεν απαντούσε μήτε το σάιτ της λειτουργούσε. Απ΄ότι όμως μαθαίνω από άλλους, η εταιρεία λειτουργεί μόνο για νέους πελάτες.

Και για να προσέξεις και να μην εξαπατηθείς κι εσύ, γιατί φαίνεσαι συμπαθής, θα σου πω το όνομα της εταιρείας και του προϊόντος:

Εταιρεία:¨"ΠΟΥΤΑΝΑ ΖΩΗ ΑΕ"
Προϊόν: "ΓΥΝΑΙΚΑ"