Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΘΗΡΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα, μας φιλοξένησε ένας γνωστός μας στο εξοχικό του, στο Καρπενήσι, όπου στον ελεύθερο χρόνο του κυνηγούσε στο δάσος. Με περηφάνια, μας έδειχνε τα κεφάλια από αρσενικά και θηλυκά ελάφια που είχε κυνηγήσει και σκοτώσει ο ίδιος και είχε κρεμάσει ως τρόπαια στον τοίχο του εξοχικού του στο Καρπενήσι.
Σήμερα, το κεφάλι του γνωστού μας είναι κρεμασμένο στο δικό μας τοίχο, στο σπίτι μας, στην Αθήνα, και μπορούμε με περηφάνια να το δείχνουμε σε κάθε μουσαφίρη μας.

ΕΚΤΡΟΠΗ

Σχεδιάζουν, ακούσαμε, την εκτροπή του Αχελώου ποταμού για τις «ανάγκες», όπως είπαν, «ύδρευσης πόλεων και οικισμών». – Ας θανατώσουν μερικούς πολιτικούς· όλοι αυτοί, τόσο που μιλάνε, σίγουρα, θα πρέπει να πίνουν πολύ νερό.

ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ - ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ - ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ

Μία απαίτηση

Μάθαμε πως στη Ζαχάρω, εκπρόσωποι της ιθύνουσας τάξης υπεξαίρεσαν χρηματικά ποσά από την Αυστραλιανή κυβέρνηση τα οποία προορίζονταν για τους πυρόπληκτους και άρχισαν να κτίζουν δίχως μειοδοτικό διαγωνισμό, δημαρχείο σε χώρο «οικιστικού πράσινου», συνεπώς μη οικοδομήσιμου.
Απαιτούμε έπειτα από το προαναφερθέν συμβάν, την άμεση κατεδάφιση όλων των δημαρχείων και παρεμφερών κτιρίων της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Βουλής) και στη θέση τους, ανέγερση κοινοβίων για τους άστεγους.